Український ринок свинини стабільний

Український ринок свинини стабільний

2018 рік для вітчизняного ринку свинини завершився без значних цінових коливань, повідомляє Аналітіческій відділ Асоціації «Свинарів України».

 

 

В останні два тижні року зміна середніх закупівельних цін на тварин забійних кондицій не перевищувало 1%. Про відносному штилі на ринку живця в другій половині грудня свідчать результати моніторингу, який щотижня проводить Асоціації «Свинарі України».

 

Так, в останній тиждень року м’ясопереробні підприємства закуповували живець по 43-45 грн. / Кг, а середня цінова позначка зупинилася на рівні 44,2 грн. / Кг. Малоактивний приріст цін на свинину в закупівлі м’ясопереробники пояснюють слабкою очікуваної активізацією збуту в передсвятковий період. Так, деякі оператори відзначають, що напередодні зимових свят пожвавлення попиту не відчули. Ті, хто помітив збільшення реалізації, оцінюють її в 15-30%, що значно поступається їх попереднім очікуванням.

Втім, причиною такої млявої торгівлі вважають не тільки обмеженість платоспроможності кінцевого споживача, але і переорієнтацію їх на інші види м’яса і риби через бажання «не відлякувати» символ 2019 року. З іншого боку, реалізувати плани закупівлі і збуту завадили і погодні умови, особливо сильно вплинули на роботу підприємств в Центрі і Північно-Східних областях країни. Більшість операторів вважає, що ціна на початку року буде перебувати на досягнутому рівні: так, за підсумками опитування Асоціації «М’ясний галузі», протягом першого тижня 2019 го середні ціни закупівлі коливалися в межах 44-44,5 грн / кг. Традиційне післясвяткове ослаблення котирувань очікують з другої декади січня і, з огляду на незначну волатильність закупівельних цін в грудні, прогнозують, що воно буде досить помірне.

Взято з https://latifundist.com