Привабливий колір і апетитний аромат часто зупиняють шанувальників біля ковбасних прилавків. Зазвичай, ковбаса — це смачний та поживний продукт. Як правильно обрати ковбасу, щоб отримати гарну якість та смак?
Якісна ковбаса — це продукт першого та вищого ґатунків з маркуванням ДСТУ (Державний стандарт України). Така ковбаса виготовлена з м’яса, без перемелених кісток або шкіри, що допускається у виробах першого сорту. Якщо ж ковбаса маркована як ТУ (Технічні умови), це вже не гарантія високої якості.
– Звертайте увагу на цілісність оболонки: вона може бути як штучною, так і натуральною. Неважливо, яка оболонка, головне, щоб на ній не було жодних пошкоджень, подряпин або проколів.
– Також звертайте увагу на текстуру ковбаси у розрізі. Важливо, щоб не було зайвих вкраплень. Якщо у складі є сало, то його колір має бути білим, ані в якому разі не жовтим чи сіруватим.
– Нюхайте ковбасу: вона повинна мати приємний запах.
– Краще придбати ковбасу цілим шматком. Якщо вам все ж хочеться нарізки, її слід з’їсти одразу, не залишаючи на наступний день.
І головне:
Слідкуйте, щоб ковбасу продавали у сертифікованих місцях, зберігали у холодильнику, і щоб термін придатності не був подовжений. Обирайте виробника, якому довіряєте. з “Климович” ми гарантуємо якість та смак ковбасних виробів, бо готуємо як для себе!