Новий звіт SAPEA про сталий розвиток у виробництві їжі

Новий звіт SAPEA про сталий розвиток у виробництві їжі

Глобальний попит на їжу в майбутньому зросте. Щоб задовольнити цей попит, недостатньо просто підвищити продуктивність у сталий спосіб виробництва м’яса. Нам також потрібно перейти від лінійного масового споживання до більш циркулярної економіки — це означає змінити наші норми, звички та рутину.

Їжа лежить в основі нашого життя. Вона є життєво важливою для нашого виживання та унікально пов’язує нас із нашим природним і соціальним середовищем. Але наша система харчування є нестійкою. Як ми можемо забезпечити продовольчу безпеку в майбутньому, не ставлячи людей у несприятливе становище або не залишаючи їх позаду?

Системи харчування мають складні соціальні, економічні та екологічні компоненти, і для того, щоб зробити їх сталими, потрібна радикальна трансформація. Цей звіт від SAPEA викладає наукові дані про те, як ця трансформація може відбутися інклюзивно, справедливо та своєчасно.

Що говорить звіт:

Докази свідчать про те, що такі зміни поведінки повинні відбуватися колективно, а не лише індивідуально. Тому нам потрібне злагоджене управління на місцевому, національному та міжнародному рівнях.

Системи харчування також значно сприяють викидам парникових газів. Це можна вирішити, зменшивши відходи або повертаючи їх назад у ланцюг постачання.

Комбінація різних заходів буде найбільш ефективною. Докази показують, що оподаткування є одним із найефективніших способів змінити поведінку. Системи акредитації та маркування також можуть мати вплив.

У той же час реформа політики Європи в галузі сільського господарства та рибальства пропонує великі можливості для розвитку стійкості та сталого розвитку.